BSO Bengels

Twee stamgroepen

Bso Bengels heeft twee stamgroepen in twee lokalen. Groep 1 (4 tot 7 jaar), zit in het lokaal naast het crealokaal en groep 2 (7 tot 13 jaar), zit in het crealokaal. Deze stamgroepen houden we aan als het kind naar de bso komt en weer wordt opgehaald, en bij eet- en drinkmomenten. De rest van de dag is het vooral gezamenlijk. Vso (is voorschoolse opvang) is altijd in het lokaal van groep 1 (4 tot 7 jaar).

Op de bso werken we met thema-s van DOENKIDS en een vleugje van de leidsters zelf, deze thema-s duren acht weken. Ze bestaan uit o.a. de jaargetijden, nationale feestdagen- en andere bijzondere dagen, maar denk ook aan de thema-s  “Wat wil ik later worden ” of  “Sport en spel”, “Vervoer” en nog veel meer leuke educatieve thema-s. We houden met de activiteiten rekening met de twee stamgroepen en bieden  activiteiten aan op hun leeftijd en interesses. Ook vragen we aan de kinderen waar hun interesses liggen en mogen zij een steentje bijdragen aan de planning, (-kinderparticipatie).

Wij staan voor een huiselijke sfeer. Zodra alle kinderen binnen zijn, gaan wij aan tafel (rond 15.00uur) voor een glaasje melk/thee/water/limonade met cracker/rijstewafel, en vragen we o.a. aan de kinderen hoe hun dag was.

Persoonlijke aandacht voor ieder kind vinden wij erg belangrijk. Wij zorgen ervoor dat iedereen zijn/haar verhaal kan doen.

Vanaf 16:00uur kunnen de kinderen weer opgehaald worden. Zo houden we de rust op de groep, en kunnen alle kinderen met alles mee doen, zonder dat ze tijdens het spel/ de activiteit al weer naar huis moeten.

De voorschoolse opvang (vso)  is open van 6.30 tot 8.30uur.  Het is bij ons mogelijk dat u uw kind ontbijt meegeeft en hij of zij dit bij ons opeet. Als het tijd is om naar de klas te gaan brengen wij de kinderen van groep 1 en 2 bij hun lokaal en ondersteunen we hen waar het nodig is. De leerkrachten van de kleuters krijgen een briefje met daarop de namen van de kinderen die `s middags naar de bso gaan, zodat ze niet naar het plein gaan maar rechtstreeks naar de bso. In de vakanties zijn we hele dagen geopend en zorgen wij voor een leuke planning. Denk bijvoorbeeld aan een middagje naar het bos, lekkere cakejes bakken, een uitje naar Lauwersoog of het blote voetenpad zodat we het vakantie-gevoel ook op de bso ervaren.

Regels

We hebben samen met de kinderen afspraken gemaakt waar iedereen zich aan moet houden. Zo kunnen we het ieder naar de zin maken op de bso.

Halen en brengen

Kinderen kunnen op schooldagen gebracht worden tot 8.00uur, en vanaf 16.00uur weer opgehaald worden. In de schoolvakanties kunnen de kinderen tot 9.00uur gebracht worden en vanaf 16.00u opgehaald. Tussen 12.00uur-13.00uur is er ook een haal- en breng-moment. Deze tijden zijn er zodat de rust op de groepen blijft en we in de vakanties meer tijd hebben bij eventuele uitjes.

Aanwezigheid leidsters

De leidsters zijn er elke ochtend van 6.30-8.30uur , en elke middag van 14.00 – 18.00uur.

Mobiel telefoonnummer: 06-38 02 56 83