BSO Bengels

  1. Home
  2. chevron_right
  3. BSO Bengels

2 stamgroepen

BSO Bengels heeft twee stamgroepen in twee lokalen. Groep 1 : 4 tot 7 jaar, lokaal naast het crealokaal en groep 2 : 7 tot 13 jaar, deze laatste groep maakt gebruik van het crealokaal. Deze stamgroepen worden aangehouden als het kind naar de BSO komt en weer wordt opgehaald en bij eet- en drinkmomenten, voor de rest van de dag is het vooral gezamenlijk. VSO, voorschoolse opvang, is altijd in het lokaal van groep 1: 4 tot 7 jr.

Op de bso werken we met thema’s van DOENKIDS en een vleugje van de leidsters zelf, deze duren 8 weken. De thema’s bestaan uit o.a. de jaargetijden, nationale feest- en andere bijzondere dagen, maar denk ook aan het thema “wat wil ik later worden ” of  “sport en spel, “vervoer” maar nog veel meer leuke educatieve thema`s. We houden met de activiteiten rekening met de twee stamgroepen en bieden  activiteiten aan op hun leeftijd en interesses. Ook vragen we aan het kind waar hun interesses liggen en mogen zij een steentje bijdragen bij de planning, kinderparticipatie.

Wij staan voor een huiselijke sfeer, zodra alle kinderen binnen zijn gaan wij aan tafel (rond 14:30u) voor een glaasje melk/thee/water/limonade met fruit/koekje, en vragen we o.a. aan de kinderen hoe hun dag was.

Persoonlijke aandacht voor ieder kind vinden wij erg belangrijk en zorgen we er voor dat iedereen zijn/haar verhaal kan doen.

Vanaf 16u kunnen de kinderen weer opgehaald worden. Dit ivm de rust op de groep, en zo alle kinderen ook met alles mee kunnen doen en niet tijdens het spel/activiteit al weer naar huis moeten.

Om 16:30 uur is er ook een eet- en drinkmoment. Na het eetmoment is er een rustmoment voor de kinderen, ze kunnen dan even met de tablet of de Wii spelen, lekker lezen of kleuren aan de grote tafel.

De voorschoolse opvang, VSO,  is open van 6:30 tot 8:30,  het is bij ons mogelijk dat u uw kind ontbijt meegeeft en dit bij ons nuttigt. Als het tijd is om naar de klas te gaan brengen wij de kinderen van groep 1 en 2 bij hun lokaal en ondersteunen hen waar het nodig is. De leerkrachten van de kleuters krijgen een briefje met daarop de namen van de kinderen die middags naar de bso gaan zodat ze niet naar het plein gaan maar rechtstreeks naar de bso. In de vakanties zijn we hele dagen geopend en zorgen wij er dan voor dat er een leuke planning is. Denk bijvoorbeeld aan een middagje naar het bos, lekkere cakejes bakken, uitje naar Lauwersoog of het blote voetenpad zodat we het vakantie gevoel ook op de bso ervaren.

Regels

We hebben samen met de kinderen afspraken gemaakt waar iedereen zich aan moet houden zodat we het ieder naar het zin maken op de bso.

Halen en Brengen

Kinderen kunnen op schooldagen gebracht worden tot 8u, en vanaf 16u weer opgehaald. In de schoolvakanties kunnen de kinderen tot 9u gebracht worden en vanaf 16u opgehaald. Tussen 12-13u is er ook een haal en breng moment. Deze tijden zijn er zodat de rust op de groepen blijft en we in de vakanties meer tijd hebben bij evt uitjes.

Aanwezigheid leidsters

Elke ochtend van 6:30u-8:30u , elke middag van 14u – 17:30/18u

Mobiele telefoonnummer: 06-38 02 56 83

Menu